Streha je najbolj pomemben del vsake hiše

Postavljanje strehe je lahko zelo pomemben del vsake hiše. Ta bo poskrbela, da bo naša hiša, oziroma stanovanje ostala suha, kadar bodo zunaj neprijetne vremenske razmere. Vsaka streha pa ima svoje pomembne faktorje, katere je potrebno zagotoviti, da bo streha funkcionalna.

Prva stvar, ki jo je potrebno premisliti za dobro streho, je sama strešna kritina. Ta je lahko zelo različna, odvisno od načina zgradbe, ki jo imamo. Strešna kritina pa se lahko pojavi v različnih oblikah, oziroma v različnih materialih. Najbolj pogosta streha, oziroma strešna kritina pa je opečna strešna kritina in se v Sloveniji pojavi največkrat, saj je tak tip hiše zelo pogost. Za določene bolj moderne hiše, pa je pogosta betonska ali pa kovinska streha, saj ima ta bolj moderen izgled.

Streha je najbolj pomemben del vsake hiše

Nato pa je potrebno poskrbeti tudi za izolacijo strehe. Izolacija je prav tako ključna, saj se lahko na notranji strani strehe, oziroma strešne kritine, pojavijo kapljice, ki so posledica kondenza, ki pride skozi streho, kadar je ta mokra, ali pa ko je zunaj mrzlo. To izolacijo pa je potrebno postaviti tik pod strešno kritino, saj se bo tam pojavil kondenz. 

Oba ta faktorja pa sta ključna, da bo naša streha sploh funkcionalna. Zato pa je potrebno tudi preverjati, ali je izolacija strehe še učinkovita, saj v kolikor ta ni, nam to lahko povzroči težave. Te težave pa bodo vključevale nabiranje vode, kar pa je lahko kar frustriran problem.

Poleg tega pa moramo tudi paziti, da se v strešni kritini ne pojavi nobena razpoka, saj bi lahko skozi uhajala voda, kar bi pa povzročilo podoben problem kot prej.

V kolikor pa imamo vse te stvari zrihtane, pa bo naša streha povsem dobra in učinkovita, tako da nas ne rabi nič drugega skrbeti. To pa si moramo zagotoviti, če želimo imeti kvaliteten dom, v katerega ne bo uhajala nobena voda.