Bodo na novi hiši žaluzije ali polkna

V okolici Kopra smo si kupili parcelo, na kateri gradimo hišo. Dela zaenkrat potekajo v redu, samo vsake toliko se nama z možem zatakne, ko se glede česa ne strinjava. Včasih zmaga moja ideja, včasih pa njegova. Trenutno sva pred dilemo ali naj bodo na oknih žaluzije ali polkna. Sama navijam za polkna, zdi se mi, da bolj pašejo v to okolje. Vse prave istrske hiše imajo polkna. Moj mož, ki je bolj praktične narave, si želi žaluzije, saj pravi, da ga ni čez udobje.

Ker imam rada tradicijo in ohranjanje starih običajev, se mi vseeno zdi, da so polkna tisto, kar bo lepo izgledalo na naši hiši. Mož pa si želi, da bo moderno združil z tradicionalnim videzom.

Bodo na novi hiši žaluzije ali polkna

Zadnjič sva se pri novi hiši zadržala več časa in k nama je pristopila soseda, da bi videla kako napredujemo. Malo smo poklepetali, nato se je odpravila domov. Opazila sem, da je preden je vstopila, šla okoli in okoli hiše in zaprla vsa polkna. Takrat sem se prvič malo zamislila, prej sploh nisem pomislila, da je treba to opraviti iz zunanje strani. Mož je opazil moj pogled in me takoj vprašal ali bi sedaj raje žaluzije, ko sem to videla. malo sem bila trmasta in sem rekla da ne.

Vendar mi je to vseeno dalo misliti. Poleg tega, da ti to vzame veliko časa, verjetno ni ravno prijeten obhod okoli hiše v mrazu, burji in dežju. Počasi sem začela razmišljati, da bi bile žaluzije boljša izbira, vendar sem težko to priznala možu. 

Nekaj dni kasneje so nas prijatelji povabili na večerjo. Ko se je stemnilo, je naš prijatelj vzel v roke daljinski upravljalnik in z njim spustil žaluzije, to me je prevzelo, saj prej nisem vedela, da je mogoče. Mislim, da je mož tudi to opazil, vendar je bil tokrat modro tiho. Na poti domov sem vseeno načela to temo in mu rekla, da bova kar izbrala žaluzije, da je tokrat imel prav on.